Wat valt er onder de dekking inboedelverzekering tijdens een verhuizing?

30-04-2024

Wanneer u gaat verhuizen komt er een hoop op u af. Logisch, want een verhuizing is niet zomaar iets. Het is vaak het begin van iets nieuws en dus ook iets moois. Toch is het wel belangrijk om over alles goed na te denken. Want wat nu als u met een doos vol prachtige spullen naar de aanhanger of verhuisbus loopt en u laat deze vallen, bent u dan wel verzekerd? Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat u zich dit afvraagt, willen we dit graag met u bespreken. Want hoe zit het eigenlijk met de dekking van uw inboedelverzekering tijdens een verhuizing?

Kan ik mijn inboedelverzekering meeverhuizen?

Los van het feit of uw spullen gedekt zijn tegen schade op het moment dat u gaat verhuizen, is het vooral belangrijk om eerst contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om ze te laten weten dat u gaat verhuizen. Gelukkig hoeft u zich over de verhuizing van uw inboedelverzekering geen zorgen te maken en kunt u deze gewoon meenemen. Belangrijk is alleen wel om even goed te kijken naar uw huidige dekking. Stel dat u een dekking heeft tot 30.000 euro en u schaft een volledige nieuwe inboedel aan, dan kan het zomaar zijn dat u een hogere dekking nodig heeft.

Hoe zit het tijdens de verhuizing?

Hetgeen waar u natuurlijk graag antwoord op wilt, is natuurlijk de vraag of uw inboedel ook tijdens het verhuizen verzekerd is. Belangrijk om te weten, is dat dit niet bij iedere verzekeraar gelijk is. Het kan namelijk zijn dat u, doordat er toch meer kans is op schade, een beperkte dekking heeft tijdens het verhuizen. Om ervoor te zorgen dat u niet voor een vervelende verrassing komt te staan, is het dus verstandig om uw polisvoorwaarden er even op na te slaan en anders contact op te nemen met uw verzekeraar. Kiest u ervoor om uw inboedel door ons of ander verhuisbedrijf te laten vervoeren, dan zijn ze hier meestal wel voor verzekerd. Het is dus wel verstandig, om in het geval van een verhuizing met veel waardevolle spullen, te kiezen voor een verhuisbedrijf of om ervoor te zorgen dat u uw eigen verzekering goed heeft geregeld.

Handige tips tijdens het verhuizen in combinatie met uw inboedelverzekering

Gaat u binnenkort verhuizen, dan is het belangrijk om van tevoren een aantal zaken helder te hebben. Eén van die dingen is uw inboedelverzekering. We hebben het er natuurlijk al even over gehad, maar toch zien we dat veel mensen hier niet aan denken en gewoonweg beginnen met verhuizen. Op het moment dat ze dan te maken krijgen met bijvoorbeeld een dure vaas die uit de handen valt, denken ze vaak pas na over hun verzekering. De kans dat u dan van de welbekende koude kermis thuiskomt, is vrij groot. Daarom hebben we aanvullende nog een aantal handige tips, zodat u zeker weet dat alles volgens plan verloopt.

Geef uw verhuizing tijdig door

Op het moment dat u uw nieuwe woning betrekt en u dan pas uw verzekeraar belt, is het eigenlijk al te laat. De kans dat er namelijk ook tijdens het verhuizen iets gebeurt, is altijd aanwezig. Stel dat u net de volledige inboedel in uw nieuwe woning heeft neergezet en de televisie valt om, dan is het wel prettig dat dit onder uw inboedelverzekering valt. Omdat ook een verzekeraar wel begrijpt dat een exacte datum vaak lastig is, kunt u er beter voor kiezen om op het moment dat uw oude woning leeg is direct de verhuizing door te geven. De kans dat u namelijk nog schade maakt aan of in uw oude woning, is in een leeg huis natuurlijk klein.

Schakelt u een verhuisbedrijf in? Bekijk dan de voorwaarden

Wanneer u kiest voor de hulp van AN verhuizers, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over het feit of wij de schade die onze verhuizers veroorzaken vergoeden. Toch kan het zijn dat niet ieder verhuisbedrijf dit doet. Lees daarom eerst goed de voorwaarden door, zodat u niet achteraf voor een vervelende verrassing komt te staan of zelfs in een juridisch conflict belandt. Kiest u voor een verhuizing met inboedelopslag, dan is het ook belangrijk te kijken hoe dit qua verzekering zit. Stel dat er iets is, dan is het wel prettig dat u hier van tevoren van op de hoogte bent.

Zorg dat u uw spullen goed verpakt

Om de kans op schade te verkleinen en ervoor te zorgen dat u zich niet druk hoeft te maken over het feit of uw spullen verzekerd zijn tijdens de verhuizing, is het verstandig alles extra goed te verpakken. Neem daarom ook rustig de tijd om breekbare spullen in bubbelplastic te wikkelen en ervoor te zorgen dat u alvast een zo groot mogelijk deel van de verhuisdozen naar de nieuwe woning brengt. Wat we namelijk vaak zien, is dat u zelf ontzettend zuinig bent op uw spullen, maar vrienden en familie het vaak wat minder nauw nemen. Dit heeft niet eens zozeer te maken dat ze dit bewust doen, maar meer een stuk onervarenheid en niet precies weten wat er in welke doos zit.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!