Tips voor het inpakken van je verhuisdozen

27-02-2024

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is de kans vrij groot dat u alvast bent begonnen met het inpakken van uw verhuisdozen. Toch is het wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Dit scheelt u niet alleen op het moment zelf een hele hoop werk, maar ook bij het uitpakken in uw nieuwe huis.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om bij het inpakken van verhuisdozen rekening te houden met breekbare spullen, maar ook met de plek waar de spullen straks moeten komen te staan. Want ook als u kiest voor een verhuisbedrijf om uw verhuizing te laten regelen,wordt er vaak wel van u verwacht dat u alle dozen inpakt.

Uiteraard kan dit ook door ons worden verzorgd, maar vaak is het prettig om dit zelf te doen. Om ervoor te zorgen dat alles zo efficiënt mogelijk gebeurt, delen we graag een aantal praktische tips met u voor het inpakken van uw verhuisdozen.

Zorg voor stevige verhuisdozen

Op het moment dat u gaat verhuizen, is het handig om stevige verhuisdozen te gebruiken. Zo kunt u de standaard verhuisdozen gebruiken die vaak te koop zijn in de bouwmarkt, maar zijn bananendozen natuurlijk een veel betere keuze. Deze dozen zijn namelijk  niet alleen een stuk steviger, maar vaak ook kosteloos bij de plaatselijke supermarkt op te halen. Het enige advies wat we u wel mee willen geven, is dat u hier tijdig mee begint. Bananendozen zijn namelijk ontzettend gewild en niet alleen bij de mensen die gaan verhuizen. Het aantal verhuisdozen dat u nodig heeft kan al snel oplopen tot zo’n 40 voor een eengezinswoning.

Verdeel het inpakken over meerdere dagen

Het inpakken van uw spullen in dozen is niet bepaald de leukste klus. Alhoewel dit vaak redelijk snel gaat, kunt u dit beter over meerdere dagen verdelen. Stel dat u een week of twee voor de verhuizing begint met inpakken van uw verhuisdozen, dan bent u op tijd klaar en kunt u indien mogelijk zelfs de eerste spullen al naar uw nieuwe woning brengen. Houdt u er alleen wel rekening mee dat wanneer er ook nog het nodige geklust moet worden, ze in de weg kunnen staan.

Ga gestructureerd te werk

Met de wetenschap dat u ongeveer zo’n 40 verhuisdozen moet inpakken, is het belangrijk om gestructureerd te werk te gaan. Niet alleen om het overzicht te bewaren over wat u allemaal in dozen heeft gepakt, maar ook om ervoor te zorgen dat u straks bij het uitpakken precies weet wat waar moet komen te staan. Ons advies is om dit per ruimte aan te pakken, zodat u precies weet wat u allemaal al heeft gehad. In het verlengde van de vorige tip, kunt u dus bijvoorbeeld beginnen met de keuken, vervolgens de kelder en daarna de andere ruimtes in huis.

Zet op iedere doos wat het is

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar toch gaat dit regelmatig ‘fout’. Noteer op iedere doos de ruimte waar deze straks moeten komen te staan, maar ook wat erin zit. Als we kijken naar bijvoorbeeld de inboedel van de keuken, dan bestaat deze uit pannen, bestek, servies en misschien nog wel wat lang houdbare boodschappen. Hoe handig is het dan om op deze dozen te schrijven wat er precies in zit. Dit hoeft niet tot in detail, maar globaal helpt u al een heel stuk. Vooral als er meerdere mensen zijn die u in de nieuwe woning helpen met het uitpakken van de verhuisdozen.

Gebruik noppenfolie

Iedere ruimte heeft wel een aantal spullen die breekbaar zijn. Zorg er dus voor dat u hier tijdens het inpakken van de verhuisdozen rekening mee houdt. Noppenfolie is bijvoorbeeld een goede manier om te voorkomen dat dingen beschadigd raken. Naast dat u deze spullen extra goed inpakt, is het ook verstandig om op de doos ‘breekbaar’ te zetten. Zo weet u namelijk dat u met deze dozen net even iets voorzichter om moet gaan, dan met de andere spullen.

Zorg dat de dozen goed vol zitten

Wanneer u een verhuisdoos maar voor de helft inpakt, dan zullen de spullen vrij kunnen bewegen. Het is dus wel belangrijk om hier tijdens het inpakken van uw verhuisdozen rekening mee te houden. Een handige tips is om in het geval van lege ruimte, dit op te vullen met bijvoorbeeld een handdoek. Zo laat u geen ongebruikte ruimte verloren gaan en voorkomt u dat de spullen kunnen bewegen en misschien daardoor zelfs wel kunnen beschadigen.

Sluit de dozen goed af

Of je er nu voor kiest om zelf de verhuizing te regelen of een verhuisbedrijf inschakelt, in beide gevallen is het belangrijk dat u de dozen goed dicht doet. Nu is dit bij bananendozen wat minder belangrijk omdat deze een deksel hebben, maar is het bij verhuisdozen wel handig om te doen. Gebruik  hiervoor bijvoorbeeld tape of plakband, zodat u zeker weet dat de dozen tijdens het transport niet open kunnen gaan.

De daadwerkelijk verhuizing

Nu u alle dozen heeft ingepakt begint het eigenlijk pas. Deze verhuisdozen en ook de rest van de inboedel moeten natuurlijk worden verhuisd naar de andere woning. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Omdat wij als geen ander weten hoeveel stress en spanning een verhuizing met zich mee kan brengen, denken we graag met u mee. Zo kunt u de volledige verhuizing door ons laten regelen, maar kunt u ook één of meerdere verhuizers inhuren om u te helpen. Wilt u nu weten wat een verhuizing kost en wat wij in uw situatie voor u kunnen betekenen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat we een offerte op maat voor u kunnen maken.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!