Wat kost verhuizen gemiddeld

21-03-2024

Staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Dan weet u natuurlijk ook dat hier kosten mee gemoeid gaan. Afhankelijk van hoe u dit aanpakt, is het wel prettig om op voorhand een idee te hebben van met welke kosten u rekening moet houden. Van het inhuren van een verhuisbedrijf tot aan de koffie voor vrienden en familie die helpen, overal moet over worden nagedacht. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat u andere dingen aan u hoofd heeft, leggen wij u graag uit met welke kosten u rekening moet houden en wat zo’n verhuizing nu eigenlijk gemiddeld kost.

Verschillende factoren die de kosten bepalen

Iedere verhuizing is anders, dat weten we bij AN verhuizers natuurlijk maar al te goed. Kiest u ervoor om onze hulp in te schakelen, dan kijken we natuurlijk wat voor uw situatie het meest gunstig is. Zo kunnen we u helpen met een paar extra handen en verhuiswagen, maar kunnen we u ook volledig ontzorgen en uw verhuizing van A tot en met Z regelen. Om u een indicatie te kunnen geven van de gemiddelde kosten, zijn er een aantal factoren die hierin een belangrijke rol spelen.

De afstand van de verhuizing

Het maakt niet uit of u de verhuizing volledig laat verzorgen of deze zelf uitvoert. Afhankelijk van de afstand worden de kosten natuurlijk hoger of lager. Op het moment dat u verhuist binnen dezelfde stad, dan is dit qua kosten goedkoper, dan wanneer u naar de andere kant van het land verhuist. Als we alleen al kijken naar de extra tijd die het kost en de brandstofkosten, dan is het logisch dat een verhuizing naar de andere kant van het land duurder is.

De hoeveelheid spullen

Hoe meer spullen u heeft, hoe meer u moet inpakken, dus hoe meer verhuisdozen en ruimte u nodig heeft. Los van het feit of u kiest voor een verhuisbedrijf, is het een verschil of u 20, 30 of 40 verhuisdozen moet inpakken. Daarbij komt ook dat het huren van een bus vaak duurder is, dan wanneer u ervoor kiest alles met een aanhangwagen te doen. Een veelgemaakte denkfout, is dat mensen kiezen voor het huren van een aanhangwagen, maar vergeten dat ze vaker moeten rijden en dus meer tijd en ook geld aan brandstof kwijt zijn.

Verhuisdienst

We hoeven er geen geheim van te maken dat het inschakelen van een verhuisdienst extra kosten met zich meebrengt. Daarentegen geeft het wel een hele hoop rust en bespaart het je ook de nodige kosten. Zo hoef je zelf geen vervoer te regelen en ook geen vrienden of familie op te trommelen die je komen helpen. Met welke extra kosten u rekening moet houden, vertellen we u uiteraard ook.

Indicatie van de gemiddelde kosten

Nu u ongeveer een beeld heeft van uit wat de kosten voor een verhuizing precies bestaan, is het goed om eens te kijken naar een indicatie van de gemiddelde kosten van een verhuizing:

  • Zelf verhuizen €500 – €1.000
  • Verhuisbedrijf met verhuiswagen €1.500 – €3.000
  • Verhuisbedrijf met full-service €3.000 – €5.000

Uiteraard is dit een indicatie van de gemiddelde kosten en zullen de kosten voor een verhuizing van een klein appartement anders zijn, dan wanneer u van A tot en met Z wilt worden ontzorgd tijdens een verhuizing met een twee-onder-een-kap. Bij AN verhuizers kijken we daarom graag met u mee om u een passende offerte op maat aan te kunnen bieden.

Tips om te besparen op de verhuiskosten

Bij AN verhuizers denken we graag met u mee, daarom hebben we een aantal tips waarmee u kunt besparen op de verhuiskosten. Wij weten namelijk als geen ander dat er tijdens een verhuizing nog allerlei onvoorziene kosten komen, waardoor het wel prettig is dat u enigszins kunt besparen.

Bereid alles goed voor

Wil u graag uw verhuizing toch uitbesteden, dan is het verstandig om alles vast goed voor te bereiden. Alles wat een verhuisbedrijf niet hoeft te doen, scheelt u natuurlijk weer in de portemonnee. Zo is het aan te raden om de verhuisdozen vast in te pakken en eventueel de spullen die boven staan, vast in de woonkamer te zetten.

Schakel de hulp van vrienden en familie in

Vrienden en familie kosten je natuurlijk niets. Alhoewel, hooguit wat eten en drinken. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om alles met elkaar te doen. Mocht je toch een paar extra handjes nodig hebben, dan bieden we u bij AN verhuizers ook het samen verhuizen. Zo kunt u één, twee of zelfs drie of vier mensen inhuren, die u kunnen helpen met het verhuizen. Het voordeel hiervan is, dat ze met een verhuiswagen komen, zodat u hier ook niet over hoeft na te denken.

Geen verhuizing is hetzelfde

Iedere verhuizing is anders. Staart u zich daarom ook niet blind op de verhalen die u hoort van anderen. Natuurlijk kunnen ze u een prima beeld geven van de kosten waarmee u rekening moet houden, maar meer ook niet. Het is namelijk een heel verschil of u de hulp van één of twee verhuizers inschakelt of dat u volledig ontzorgd wilt worden. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!