Wasmachine verhuizen met steekwagen

15-03-2024

Verhuizen is een flinke klus. Helemaal als u uw wasmachine op zolder heeft staan of u in een flat of appartement woont zonder lift. Gelukkig hebben we hier bij AN verhuizers de nodige ervaring mee en weten we precies hoe een wasmachine verhuizen met een steekwagen op een veilige en verantwoorde manier kan worden gedaan. Daarom leggen we u stap voor stap uit hoe u dit het beste kunt doen en ook wat u allemaal nodig heeft om dit veilig te kunnen doen. Vooral de welbekende oude Miele wasmachines van tien jaar of ouder, zijn dusdanig zwaar, dat dit natuurlijk wel op een verantwoorde manier moet worden gedaan.

Wat heeft u allemaal nodig?

Een wasmachine verhuizen met een steekwagen is een flinke klus. Toch is het wel belangrijk dat u naast een steekwagen, ook een aantal andere benodigdheden binnen handbereik heeft om het allemaal net wat makkelijker te maken. Zo is het aan te raden om hulp in te schakelen en een verhuisdeken te gebruiken. Mocht u dan langs de muren gaan met de wasmachine, dan hoeft u niet bang te zijn dat er iets beschadigd raakt.

Stap voor stap uw wasmachine verhuizen

Heeft u hulp, een steekwagen en een deken? Dan is het nu tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Daarom vertellen we u stap voor stap hoe u uw wasmachine op een veilige manier kunt verhuizen naar uw nieuwe woning.

Koppel de wasmachine los

Voordat u de wasmachine daadwerkelijk kunt verhuizen, is het zaak deze eerst op de juiste wijze los te koppelen. Dit doet u door de stekker uit het stopcontact te halen en daarna de watertoevoer dicht te draaien. Vergeet niet om ook de afvoerslang los te halen en een emmer onder de slang te houden, zodat het water wat nog in de slang zit, niet op de vloer komt, maar in de emmer. Vergeet overigens ook niet om de trommel vast te zetten, dit kan vaak gemakkelijk met een schroef en voorkomt dat de lagers beschadigd raken.

Bescherm de wasmachine

De reden dat u een verhuisdeken nodig heeft, is om uw wasmachine te beschermen. Nadat deze is losgekoppeld, is het tijd om de wasmachine in de deken te wikkelen. Helemaal is vaak niet mogelijk, maar probeer wel een zo groot mogelijk deel te bedekken. Dit zorgt er niet alleen voor dat u de kans op beschadiging verkleind op het moment dat u de wasmachine in de vrachtwagen of op de aanhanger zet, maar ook tijdens het transport en uitladen zelf.

Zet de wasmachine op de steekwagen

Heeft u de wasmachine losgekoppeld en ingewikkeld? Dan is het tijd deze op de steekwagen te zetten. Zet de steekwagen tegen de achterkant van de wasmachine. Gebruik eventueel spanbanden om de wasmachine stevig aan de steekwagen te bevestigen. Is dit gelukt, dan is het tijd om de wasmachine rustig op de steekwagen te vervoeren naar de bus.

Sluit de wasmachine weer aan

Kiest u voor een verhuizing met inboedelopslag, dan zal de wasmachine bij ons in de opslag worden gezet. Laat u alles direct van A naar B verhuizen, dan kunt u nadat de wasmachine op de gewenste plek staat, deze weer aansluiten, op dezelfde manier als dat u deze ook heeft losgekoppeld.

Handige tips

Het verhuizen van een wasmachine met een steekwagen kan best een uitdaging zijn. Daarom hebben we ter aanvulling nog een aantal handige tips voor je, zodat het een stuk makkelijker en ook veiliger wordt.

Gebruik de juiste steekwagen

Het gewicht van een wasmachine kan best zwaar zijn. Let daarom goed op wat de maximale belasting is van de steekwagen die je gebruikt. Een steekwagen die je normaal gebruikt voor wat dozen, is waarschijnlijk niet geschikt om je wasmachine mee te vervoeren. Ons advies is om te kiezen voor een steekwagen met plateau. Zo weet u namelijk zeker dat het grootste deel van de wasmachine wordt ondersteund.

Vraag om hulp

Verhuizen is voor de meesten geen alledaagse klus. Vraag daarom om hulp van een vriend of familielid. Vooral als de wasmachine op zolder of eerste verdieping staat, is het naar beneden halen een eerste stap.

Gebruik een verhuislift

Wilt u het zichzelf een stuk gemakkelijker maken? Kies er dan voor om een verhuislift te gebruiken. Vooral wanneer het gaat om bijvoorbeeld een appartement of flat. Zo kunt u deze lift namelijk niet alleen gebruiken voor uw wasmachine, maar ook voor andere grote spullen, zoals uw bank, bed en eettafel.

Veiligheid boven alles

We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen dat het zelf naar beneden halen van een wasmachine ook gevaarlijk kan zijn. Het is dus wel belangrijk om het veilig te houden. Twijfelt u of het lukt of moet u zich letterlijk in allerlei bochten wringen om de wasmachine naar beneden te krijgen? Dan is het verstandiger om hulp in te schakelen. Zo bieden wij u de optie ‘samen verhuizen’. Zo kunt u kiezen voor één, twee of zelfs meerdere verhuizers, die u helpen bij het verhuizen van uw volledige inboedel en dus ook een wasmachine.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!