Wasmachine verhuizen

Hoe kunt u het beste een wasmachine verhuizen? Als u een verhuizing op de planning hebt staan dan loopt iedereen tegen deze vraag aan. Een bankstel of tafel tilt u op en plaatst u ergens anders. Losse spullen en dergelijke kunnen in verhuisdozen. Maar het verhuizen van een wasmachine vereist iets meer aandacht en planning.

Een wasmachine weegt behoorlijk veel en is onhandig om goed vast te kunnen pakken.

Hieronder leest u meer over hoe u het beste uw wasmachine kan verhuizen.

Hoeveel weegt een wasmachine?

Het gewicht van de wasmachine is een van de redenen dat het lastig is om deze te verhuizen. Het gewicht komt namelijk al snel op zo’n 65 tot 80 kg. Dat maakt het voor de meeste mensen niet mogelijk om alleen te tillen. Til de wasmachine met 2 mensen en probeer uw rug zo recht mogelijk te houden tijdens het tillen. Ook als u een trap op, of af moet.

Is de wasmachine echt te zwaar, dan is er nog een trucje. Elke wasmachine heeft 1 of meerdere gewichten van beton aan de binnenkant. Kijk hoe u de boven- of achterkant kunt losschroeven om deze eruit te halen. Zo verdeelt u het gewicht van de wasmachine in tweeën.

Tips voor het verhuizen van uw wasmachine

Om het verhuizen van uw wasmachine zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, zonder dat de wasmachine hierbij beschadigd wordt, hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

De wasmachine goed ontkoppelen

Het is belangrijk om de wasmachine op tijd los te koppelen van stroom en water. Dit kunt u het beste de dag voor de verhuizing doen. Vooral de wateraansluiting loskoppelen is van belang. Het duurt namelijk even voordat deze helemaal is leeggelopen.

Denk om uw rug

Denk erom dat u altijd met 2 man tilt en dat u uw rug recht houdt. Er zijn ook hulpmiddelen te vinden die het verhuizen van een wasmachine een stuk makkelijker maken.

Voorkom beschadigingen aan de wasmachine

Maak gebruik van een verhuisdeken om ervoor te zorgen dat de wasmachine niet wordt beschadigd tijdens het verhuizen. De wasmachine kan altijd ergens tegen aanstoten, de verhuisdeken voorkomt dat er bijvoorbeeld hoekjes sneuvelen of lelijke krassen op komen.

Bij het kopen van een wasmachine worden er speciale pinnen of beugels geleverd. Deze dienen ervoor om de trommel vast te kunnen zetten tijdens het transport. Hiermee voorkomt u dat de trommel te veel schudt en hierdoor beschadigt. Mocht u deze niet meer hebben dan kunt u ook de bovenkant eraf halen en de open ruimte vullen met zacht materiaal.

Meet de wasmachine

Het is erg lastig om een wasmachine te vervoeren. Dit komt vooral door het gewicht, maar ook zeker de maat en het feit dat het een hard object is. Dit maakt het een uitdaging om een trappenhuis of een gang door te komen zonder dat u ergens vast komt te zitten. Dit kunt u voorkomen door vooraf te meten. Zo weet u precies hoeveel ruimte u nodig hebt en hoeveel ruimte er is.

Het vervoeren van een wasmachine

Het is het beste om de wasmachine altijd rechtop te transporteren. Op deze manier loopt u minder kans dat de leidingen en trommel eventueel beschadigt raken. U kunt een vervoersmiddel huren om deze te vervoeren. Denk hierbij aan een aanhanger of een busje zodat de wasmachine goed de ruimte heeft om rechtop te kunnen staan.

Laat uw wasmachine verhuizen en aansluiten

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw wasmachine en/of droger te laten verhuizen door een ervaren verhuisbedrijf. Dit maakt uw verhuisdag een stuk ontspannender. AN Verhuizers kunt u hiermee helpen. Neem contact met ons om voor de mogelijkheden.

Bereken nu de kosten van uw verhuizing

verhuis offerte aanvragen Ja, ik wil een gratis offerte
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen beoordelingen 9,3
260+ beoordelingen

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen
Wij hebben alle verhuismaterialen voor je verhuizing beschikbaar.
Dag, ik ben Arjan Nazari

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op of kom eens langs voor advies. Ik denk graag met je mee.

Een greep uit onze verhuisdiensten

Ervaren verhuisbedrijf bij u in de buurt

Uw zorgeloze verhuizing

Inmiddels hebben wij vele tevreden klanten mogen verhuizen naar hun nieuwe start. Deze klanten beoordelen onze service met een gemiddelde score van 9,5. Bent u de volgende? Klik hier om ook een offerte aan te vragen!

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!