Hoeveel tijd van tevoren moet ik mijn verhuizing reserveren?

24-04-2024

Gaat u binnenkort verhuizen, dan is het wel prettig te weten hoeveel tijd u hiervoor ongeveer moet reserveren. Naast dat het u vaak een dag kost om alles van A naar B te verhuizen, gaat er ook een hele hoop tijd zitten in de voorbereiding. Denk u alleen al eens aan het inpakken van de volledige huisraad en vervolgens het demonteren van de meubels. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat u hier voldoende tijd voor reserveert. Toch zien we dat veel mensen dit op het allerlaatste moment laten aankomen en vaak denken dat het allemaal wel meevalt. Omdat we bij AN verhuizers als geen ander weten hoeveel werk een verhuizing eigenlijk is, willen we u graag een aantal handige tips meegeven, zodat u zeker weet dat alles vlekkeloos verloopt.

De grootte van de verhuizing

De eerste bepalende factor in de hoeveelheid tijd die je moet reserveren voor een verhuizing, is de omvang. U kunt zich wel voorstellen dat het verhuizen van senioren van een flat naar een aanleunwoning, een stuk minder werk is, dan wanneer we het hebben over een gezin met twee kinderen die van een rijtjeswoning naar een twee onder een kap gaan. Gemiddeld is het advies om zo’n 6 weken voor de daadwerkelijke verhuisdatum te beginnen. Door bijvoorbeeld iedere avond een paar dozen in te pakken, zult u merken dat het allemaal heel erg meevalt en u voor u het weet volledig gesetteld bent in uw nieuwe woning. Door ver van tevoren te beginnen, zal het verhuizen een stuk minder stressvol zijn.

Drukte van het verhuisbedrijf als je deze inschakelt

Verhuizen is een flinke klus. Steeds meer mensen kiezen er daarom ook voor om een verhuisbedrijf in te schakelen voor een verhuizing. Mocht ook jij dit doen, houd er dan wel rekening mee dat ook deze bedrijven een planning hebben. Het is daarom dus ook helemaal niet gek dat je een aantal weken moet wachten voordat ze je kunnen helpen. Vooral wanneer je van plan bent om tijdens de vakantie te gaan verhuizen, kan dit vaak een probleem zijn.

Hoeveel hulp heb je

Om te kunnen bepalen hoever van tevoren u het beste kunt beginnen met uw verhuizing, is het ook goed om te weten hoeveel hulp u eigenlijk heeft. Stel dat u iedere avond een stel vrienden over de vloer heeft die u helpen, dan gaat het een stuk sneller dan wanneer u alles alleen moet doen. Ook wanneer u kinderen heeft die wat ouder zijn en ook snappen wat er gaat gebeuren, is het goed deze ook bij de verhuizing te betrekken. Zo kunt u bijvoorbeeld de kinderen ieder zijn of haar eigen kamer laten opruimen en inpakken en jij deze vervolgen nog even controleert.

Hoe zit het met de voorbereidingen

Een goede voorbereiding scheelt je uiteindelijk een hele hoop tijd. Los van de fysieke verhuizing, is het ook belangrijk om na te denken over de adreswijziging bij instanties en bedrijven waar je contact mee hebt. U zult daarom ook merken dat wanneer u tijdig begint met de voorbereiding, dit zorgt dat het allemaal een stuk soepeler verloopt. Op het moment dat u namelijk weet wanneer u gaat verhuizen, is het prima mogelijk om alvast het nieuwe adres door te geven aan bepaalde bedrijven die dit nodig hebben.

Ga voor een opruim ronde

Waarom spullen meenemen die al een jaar of soms zelfs veel langer op zolder liggen. Grote kans dat dit ook bij u gebeurt. Ons advies hierin is ook altijd, om niet alleen te gaan verhuizen, maar er ook voor te zorgen dat u spullen opruimt waarvan u niet eens meer wist dat u ze had. Dit scheelt niet alleen een hele hoop tijd, maar ook ergernissen achteraf. Hoe fijn is het om een grote container voor de deur neer te zetten en direct een schifting te maken tussen de spullen die u wel en ook de spullen die u absoluut niet mee wil nemen naar de nieuwe woning.

Maak een duidelijke planning

Een succesvolle verhuizing valt en staat met een duidelijke planning. U kunt namelijk nog zoveel extra handjes hebben geregeld, op het moment dat niemand weet wat ze moeten doen of iedereen elkaar voor de voeten loopt, is het nog geen succes.Het maken van een goede planning is daarom een belangrijke eerste stap. Maak voor uzelf een lijstje met taken die moeten worden uitgevoerd en koppel hier ook direct een naam aan. Door duidelijke instructies te geven aan de mensen die helpen, weten ze niet alleen waar ze aan toe zijn, maar geeft het jou ook een hoop rust.

 

Liever wat professionele hulp, dat kan natuurlijk ook! Bij AN verhuizers bieden we namelijk ook samen verhuizen, waarbij u de mogelijkheid heeft om één, twee, drie of zelfs vier verhuizers in te huren die u kunnen helpen. Het voordeel hiervan is dat u direct mensen heeft om te helpen met tillen, maar die u ook kunnen helpen bij het aansturen. Als bijkomstig voordeel, nemen ze ook een verhuisbus mee, dus deze kosten spaart u uit.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!