Verhuizen naar een nieuwbouw woning? Hier moet u op letten!

28-09-2022

U heeft net een nieuwbouwwoning aangekocht? Gefeliciteerd! Een nieuwbouwwoning kent vele voordelen, zoals een lagere energierekening door uitstekende isolatie, maar het kent ook een aantal aandachtspunten. Want heeft u al nagedacht over de verhuizing? In veel gevallen wordt uw huidige woning eerder verkocht, dan de geplande oplevering. In dat geval zal er een tijdelijke woonoplossing en locatie voor uw opslag moeten komen.

In dit blog vertellen wij u wat er zoal komt kijken bij de verhuizing naar een nieuwbouwhuis. 

Verhuizen van uw bestaande koopwoning naar een nieuwbouwhuis

Als u op dit moment een koophuis heeft, zal uw huidige woning verkocht moeten worden. Natuurlijk wilt u niet met twee woningen, en de daarbij horende hypotheken, blijven zitten. Het is dus verstandig om uw woning te verkopen, voordat u overgaat naar de nieuwe woning. 


Bij nieuwbouw krijgt u een opleverdatum van uw woning te horen. Als u een nieuwbouwhuis gekocht heeft, zal dit termijn vaak nog een jaar op zich laten wachten. Uw woning direct in de verkoop zetten, kan daardoor voor de nodige ongemakken zorgen.


Kiest u voor zekerheid en wilt u uw huis direct te koop zetten, dan zijn er twee opties:

  1. U spreekt met de koper af dat de overdracht van uw huis pas plaatsvindt, op het moment dat uw woning is opgeleverd. In de huidige woningmarkt is het aanbod zeer beperkt, en werken kopers hier graag aan mee. 
  2. U laat de koper beslissen wanneer de overdracht plaatsvindt, en gaat op zoek naar een tijdelijke woonruimte. 

Bij optie 1 heb je de rust dat je woning verkocht is en hoef je slechts één keer te verhuizen. Praktisch gezien scheelt dat een hoop stress. Wel is het zo, dat dit andere onderhandelingen mogelijk in de weg kan staan. U kunt dit dus opperen als voorwaarde, maar daarmee staat de koper sterker om bij zijn huidige bod te blijven. Vaak is het wat prijs betreft een stuk gunstiger om uw huis eerder te verkopen. 

Bij optie 2 kunt u dus voor een hoger bod op uw woning gaan en dat extra geld voor een gedeelte gebruiken om voor tijdelijke woonruimte te zorgen. 

Houd er rekening mee dat het bouwen van een nieuwbouwwijk vertraging op kan leveren. Het kan dus zijn dat u alsnog voor een tijdelijke extra verblijf moet zorgen, zelfs bij optie 1. 

Tijdelijke woonruimte en opslag

AN Verhuizers heeft vaak te maken met kopers van een nieuwbouwhuis en kan voor tijdelijke opslag zorgen. Vaak is het tijdelijke verblijf te klein om de gehele inboedel te huisvesten. Wij hebben eigen opslagruimtes beschikbaar die u voor korte of langere periode kan huren. We kunnen daarmee uw inboedel uit de bestaande woning verhuizen naar een tijdelijke opslag. En na oplevering naar uw nieuwe woning verhuizen. U bent daarmee verzekerd tegen diefstal. Uw inboedel is in goede handen en u heeft er zelf weinig stress van. 

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!