Om de verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen dienen de verhuisdozen gelabeld te zijn. Hierdoor kunnen de verhuizers in één oogopslag zien waar een doos heen moet. Daarvoor dient er van te voren een label systeem bedacht te worden. Probeer afkortingen te gebruiken om het jezelf makkelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: SLK 1 (slaapkamer 1).
Bij de geleverde verhuisdozen zit een rode onderdelen doos. Deze doos is makkelijk herkenbaar tussen de andere verhuisdozen. Stop hier de dingen in die u bij de hand wilt houden zoals onderdelen van de gedemonteerde meubels, sleutels van kasten etc. Hierdoor heeft u bij aankomst in uw nieuwe woning altijd de spullen bij de hand en kunt u meteen aan de slag.
Een verhuisdoos moet niet te zwaar beladen worden. Dit is voor het behoud van de verhuisdoos en voor de rug van de verhuizers. Het is lastig om hier een maatstaaf aan te geven omdat u simpelweg niet elke verhuisdoos op de weegschaal gaat zetten. Als we een maatstaaf zouden moeten omschrijven zeggen wij vaak dat u zelf de verhuisdoos makkelijk moet kunnen tillen. Als we praten over een gewicht dan gaan wij uit van ongeveer 14 kilo.
De verhuisdoos mag u zo vol mogelijk stoppen zolang het maar veilig is ingepakt. Houd hiermee wel rekening dat de doos niet te zwaar wordt (probeer wat zwaardere spullen onderop in de doos te stoppen, en bovenin de doos wat lichtere dingen). Wel moeten de handvatten vrij blijven voor gebruik.
Servies, glaswerk, aardewerk en porselein dienen stuk voor stuk te worden verpakt in het geleverde inpakpapier. Zaken waarop krassen kunnen ontstaan ( zilver, koper en messing) dienen ook te worden verpakt. Begin onder in de doos met het maken van een verende laag van proppen papier. Zet borden, platte schalen, schotels en glasplaatjes op een kant in de doos. Let erop dat de zwaardere spullen onderin de verhuisdoos worden geplaatst en de lichtere dingen bovenop komen.
Boeken is een relatief zwaar goed. Daarom is het belangrijk om de verhuisdoos niet te vol te stoppen met boeken. Vaak zeggen wij als maatstaaf dat de verhuisdoos ongeveer half vol kan worden gedaan met boeken. Probeer bovenop de boeken wel wat lichte spullen te leggen om de optimale vullingsgraad uit de doos te halen.
Bij vloeistoffen is het belangrijk dat de verpakkingen lekdicht zijn. Probeer alle vloeistoffen bij elkaar in 1 doos te stoppen. Laat deze doos open staat tot de verhuizing zodat de verhuizers zien dat ze een door vloeistoffen in de handen hebben.
Schilderijen kunnen verpakt worden in de daarvoor bestemde schilderijdozen. Zorg ervoor dat u de achterzijde van de schilderijen tegen elkaar aan plaatst en tevens de voorzijdes. Kleine fotolijsten kunnen gewoon in verhuisdozen verpakt worden. Indien een schilderij niet in een schilderij of verhuisdoos past kunt u ze laten staan en worden ze verpakt door het team van A.N. Verhuizers.
Kleine planten kunnen verpakt worden in een verhuisdoos. Laat de verhuisdoos gewoon open zodat u de planten na de verhuizing er ook snel uit kunt halen. Zorg er wel voor dat de planten niet kunnen gaan lekken, dus maak eventuele potten leeg van water. Grote kamer/tuinplanten worden door het team van A.N. Verhuizers verpakt.
Heeft u zelf nog enkele verhuisdozen thuis liggen? Dan kunt u die gebruiken voor de spullen die u na de verhuizing ingepakt wilt laten zitten. Bijvoorbeeld de spullen die u in de berging of op zolder wilt stallen. Eigen verhuisdozen mogen ook voor andere spullen gebruikt worden, mits ze stevig genoeg zijn (bouwmarkt verhuisdozen beschouwen wij niet als een stevige verhuisdoos) . Wij adviseren altijd om de dozen van A.N. Verhuizers zoveel mogelijk te gebruiken. Dit in verband met de goede stevigheid van de doos.
Indien u nog hulp nodig heeft bij het voorbereiden van uw inboedel, kunt u altijd contact opnemen met uw verhuisadviseur en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Denk hierbij aan:
Bekijk onze facebook op https://www.facebook.com/ANVerhuizers/ voor handige tips en tricks rondom uw verhuizing!
Terug naar overzichtArjan Nazari
Eigenaar @ A.N. Verhuizers