Tips om je inboedel op te slaan

15-11-2023

Wanneer je tussen twee woningen in zit, kan het opslaan van je inboedel een praktische oplossing zijn. Ons verhuisbedrijf biedt veilige en tijdelijke opslagfaciliteiten aan. Een goede voorbereiding is cruciaal voor een succesvolle opslag. Hieronder vind je zeven waardevolle tips om optimaal gebruik te maken van inboedelopslag.

Gebruik sterk verpakkingsmateriaal

Vermijd het gebruik van zwakke kartonnen dozen. Kies voor speciale verhuisdozen die verkrijgbaar zijn in bouwmarkten. Deze dozen zijn gemaakt van dikker en sterker karton, ideaal voor het vervoeren van zwaardere items. Bouwmarkten bieden ook dozen aan voor specifieke doeleinden, zoals boeken en kleding, wat zorgt voor veiliger transport naar de opslagruimte.

Bezuinig niet op beschermingsmateriaal

Voor het inpakken van breekbare voorwerpen kun je oud papier of speciaal inpakpapier gebruiken. Voor extra bescherming is noppenfolie een uitstekende investering. Zorg ervoor dat breekbare items niet te strak ingepakt worden om schade door druk te voorkomen. Gebruik papierproppen als vulling en leg deze ook bovenop breekbare items voor extra bescherming.

Label alle dozen duidelijk

Zorg dat alle verhuisdozen duidelijk gelabeld zijn met een beschrijving van de inhoud. Gebruik gekleurde labels voor dozen met breekbare inhoud, zodat deze direct herkenbaar zijn in de opslag.

Demonteer grote meubels

Indien mogelijk, demonteer je meubels om opslagruimte te besparen. Voor niet-demonteerbare meubels, vind slimme manieren om de ruimte te benutten, zoals het opslaan van dozen onder tafels. Maak meubels grondig schoon voor opslag en overweeg het verpakken in plastic, vooral voor matrassen en stoffen meubilair.

Kies voor een verhuisbedrijf met tijdelijke opslag

AN Verhuizers heeft een eigen opslagplaats waar we inboedel van onze verhuisklanten tot wel een jaar op kunnen slaan. Bij het verhuizen naar een nieuwbouwwoning bent u bij ons dus aan het juiste adres.

verhuizen met opslag

Verwijder olie en batterijen

Voor het opslaan van apparatuur zoals motorgrasmaaiers of scooters, verwijder alle olie en benzine om lekkages te voorkomen. Haal ook batterijen uit apparaten om lekkage en schade te vermijden.

Extra bescherming voor kleding

Voor optimale bescherming van kleding, overweeg het gebruik van garderobeboxen die bescherming bieden tegen vocht en motten. Alternatieven zijn het gebruik van mottenpapier of vacuümzakken voor kleding.

Slimme opslag van witgoed

Maak alle rubberen onderdelen van witgoed grondig schoon en behandel deze met talkpoeder om uitdroging te voorkomen. Laat de deuren van apparaten zoals koelkasten en wasmachines open tijdens de opslag om rubberen afdichtingen te beschermen.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!