Zo kunt u duurzaam verhuizen

21-05-2024

Verhuizen is een flinke stap en logisch ook. Je verhuist namelijk vaak maar één of twee keer, wat dus ook betekent dat u uw oude vertrouwde plek achter moet laten voor iets nieuws. Nu is dit in de meeste gevallen juist een flinke vooruitgang, maar zien we toch dat een verhuizing er ook vaak emotioneel wel inhakt bij veel mensen. Toch komt er een moment waarop je letterlijk je spullen moet pakken om te vertrekken, maar dan het liefst wel op een verantwoorde en duurzame manier.

Hoe u dit het beste kunt doen, vertellen we u stap voor stap. Liever hulp nodig? Dan kunnen we u bij AN Verhuizers natuurlijk ook gewoon helpen. Dit kan door u volledig te ontzien en alles van A tot en met Z voor u te regelen, maar ook door het inschakelen van één of meerdere verhuizers, zodat we samen kunnen verhuizen naar uw nieuwe plek.

De juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding scheelt u een hele hoop tijd en zorgt er ook voor dat uw verhuizing een stuk duurzamer is. Een goede eerste stap is om kritisch naar al uw spullen te kijken. Wat heeft u echt nodig en wat kan bijvoorbeeld weg? Door minder spullen mee te nemen, scheelt je dit niet alleen een hoop tijd, maar uiteindelijk ook verhuismaterialen, brandstof voor het vervoer en tal van andere zaken. Omdat u natuurlijk wel wil dat uw spullen goed terechtkomen, kunt u ze het best bij de kringloop langsbrengen, zodat ze een nieuw leven kunnen krijgen. Doordat de gemiddelde kosten van een verhuizing best fors kunnen zijn, is het bijvoorbeeld wel prettig dat u een ritje tussen uw oude en nieuwe woning kunt skippen omdat een deel van de spullen toch niet meer wordt gebruikt. Even afhankelijk van de afstand, is de route ook iets om over na te denken. Kies bijvoorbeeld niet voor de snelste route, maar kijk ook naar bijvoorbeeld de wegen en andere zaken. Wanneer u met een flinke bus van Utrecht naar Groningen moet rijden, kan een verschil van 25 kilometer meer of minder best een verschil zijn in kosten.

Inpakken en verpakken

Heeft u in theorie de lijnen uitgezet, dan is het nu tijd voor het daadwerkelijk inpakken van uw spullen. Dit is ook een punt waarbij u relatief gemakkelijk een steentje kunt bijdragen aan een beter en schoner milieu. Kies bijvoorbeeld voor de welbekende bananendozen als verhuisdoos. Deze dozen zijn namelijk niet alleen veel steviger, maar ook gemakkelijk te hergebruiken. Kies in plaats van voor plastic, het liefst voor papieren alternatieven, zoals oude kranten of tijdschriften. Nog beter is het om te kiezen voor theedoeken of lakens, zodat uw spullen nog beter beschermd zijn tijdens het verhuizen.

Verhuizen en inrichten

Nadat u al uw spullen in uw nieuwe woning heeft, is het tijd om aan de slag te gaan met het inrichten. Zo is de kans groot dat er nog een aantal klusjes zijn die uitgevoerd moeten worden, bijvoorbeeld het ophangen van een lamp of het verven van de muren en plafonds. Dit kunt u natuurlijk laten doen, maar waarom niet gewoon zelf? Dit bespaart u allereerst een hoop geld, maar voorkomt ook onnodige extra uitstoot doordat het bedrijf met een bedrijfsbus die rijdt op diesel naar u toe moet komen rijden. Wat ook belangrijk is, is om te kiezen voor duurzame materialen, zoals gerecycled hout, FSC gecertificeerde meubels en natuurlijk ook duurzame verlichting.

Laat ons uw verhuizing op een duurzame manier regelen

Bij AN Verhuizers weten we als geen ander hoeveel er bij een gemiddelde verhuizing komt kijken. Van het regelen van extra handjes tot het regelen van een aanhanger of bus. U doet er daarom dus ook veel verstandiger aan om ons hierbij te laten helpen. Dit kan op verschillende manieren, zoals het volledig uit handen geven van uw verhuizing, maar ook met de ‘samen verhuizen’ dienst, waarbij u zelf bepaald hoeveel verhuizers u komen helpen. Naast dat wij ervoor zorgen dat al uw spullen zorgvuldig van A naar B worden verhuisd, bieden wij ook een inboedelopslag, voor het geval u niet direct in uw nieuwe woning kunt. Onze verhuizers brengen uw spullen dan naar een beveiligde opslag en verhuizen deze naar uw nieuwe woning op het moment dat u ons een seintje geeft.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!