Zo voelt u zich na een verhuizing sneller thuis

11-05-2024

Wanneer u gaat verhuizen komt er een hele hoop op u af. Een verhuizing gaat natuurlijk veel verder dan alleen het verplaatsen van uw volledige huisraad van uw huidige naar uw nieuwe woning. Naast dat u uw oude woning waar u allerlei herinneringen aan heeft verlaten, gaat u ook weg uit uw vertrouwde omgeving om ergens anders opnieuw te kunnen beginnen. Het is dus ook helemaal niet vreemd dat u zich bijvoorbeeld de eerste paar weken alleen voelt of zelfs last heeft van heimwee naar uw oude situatie. We hebben als mens nu eenmaal even de tijd nodig om ons te kunnen aanpassen. Omdat wij bij AN Verhuizers precies weten hoe u zich een stuk sneller thuis zal voelen na een verhuizing, delen we onze belangrijkste tips graag met u.

Schaam u niet

Een verhuizing is niet zomaar iets. U hoeft zich dus absoluut niet te schamen wanneer u zich de eerste paar weken niet helemaal op uw plek voelt in uw nieuwe woning. Geef het rustig de tijd en praat er ook over met andere mensen om dit taboe te kunnen doorbreken. Wat vooral belangrijk is, is dat u denkt aan de vele pluspunten van uw nieuwe plek, zoals een groter huis, omgeving en alle andere vele voordelen waarvoor u de keuze heeft gemaakt om naar deze plek te verhuizen. Mocht nu blijken dat u na weken of zelfs maanden nog last heeft van heimwee en wordt dit niet beter? Dan is het goed om eens in gesprek te gaan met uw huisarts of een psycholoog om te kijken hoe dit het snelst kan worden opgelost.

Vergelijk uw verhuizing niet met die van iemand anders

Geen verhuizing is hetzelfde. Zo is het logisch dat u mentaal meer problemen ervaart op het moment dat u bijvoorbeeld voor uw werk naar de andere kant van Nederland of zelfs Europa moet verhuizen. Ook wanneer u omwille van medische redenen genoodzaakt bent om bijvoorbeeld van uw oude vertrouwde huis te verhuizen naar een seniorenwoning. Wat we vooral vaak zien, is het feit dat u uit uw vertrouwde omgeving wordt gehaald. Zo heeft u ineens nieuwe buren, gaat u naar een andere supermarkt en misschien zelfs ook wel een nieuwe baan. Reden genoeg dus om even te moeten wennen aan uw nieuwe situatie.

Wat kunt u doen tegen heimwee na een verhuizing?

Dat een verhuizing een flinke impact kan hebben op uw mentale gesteldheid is inmiddels wel duidelijk. Nu hoeft dat natuurlijk niet voor iedereen te gelden en kan het heel goed zijn dat u nergens last van heeft en direct vanaf het begin op uw gemak bent. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om zich sneller thuis te voelen.

Maak van uw huis een thuis

Om u thuis te kunnen voelen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis waar mogelijk, zo snel mogelijk gezellig is ingericht. Zorg er dus voor dat u niet weken of zelfs maanden met onuitgepakte verhuisdozen blijft zitten, maar er direct voor zorgt dat alles op de juiste plek staat. Zorg voor een leuke vaas met verse bos bloemen op tafel, zet wat persoonlijke foto’s neer, zodat u direct het gevoel heeft dat u thuis bent.

Zorg voor voldoende afleiding

Wat we vaak zien, is dat mensen die zich niet op hun gemak voelen na een verhuizing, juist veel thuisblijven. Niet doen! De kans dat u dan alleen maar meer gaat malen is vrij groot. Het is veel verstandiger om bijvoorbeeld even de stad in te gaan, zodat u daar de boel kunt verkennen. De beste manier om u zo snel mogelijk thuis te voelen, is eigenlijk door het oude ritme weer op te pakken, zoals het doen van de boodschappen etc.

Maak een lijstje met positieve punten

Wij mensen zijn er heel goed in om de negatieve punten te belichten. Niet doen! U heeft er namelijk niet voor niets voor gekozen om juist naar deze plek te verhuizen. Schrijf voor uzelf daarom alle positieve punten op en lees deze regelmatig hardop aan uzelf voor. U zult merken dat u dan een stuk makkelijker kunt relativeren en het allemaal echt niet zo erg is als dat u op dat moment denkt.

Geef het de tijd

Hoeveel afleiding u ook zoekt of hoe gezellig u uw huis ook inricht, tijd is ontzettend belangrijk. Het is namelijk helemaal niet gek dat u zich niet direct thuis voelt op een plek waar u net een paar dagen of weken woont, terwijl u uw oude woning waar u misschien wel tientallen jaren heeft gewoond achter u heeft gelaten. U zult merken dat wanneer u zorgt dat u het normale ritme zo snel mogelijk weer oppakt, u een stuk sneller gewend bent aan uw nieuwe plek.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!