Verlof tijdens uw verhuizing hoe zit dit?

27-05-2024

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is het logisch dat u hier één of meerdere vrije dagen voor nodig heeft. Daarom is het belangrijk om te kijken of u misschien wel recht heeft op verlof tijdens uw verhuizing, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het hoeven opnemen van vakantiedagen bijvoorbeeld. Wat belangrijk is om direct te benoemen, is dat er in Nederland geen wettelijk recht op betaald verlof geldt voor een verhuizing.

Natuurlijk betekent dat niet dat uw werkgever dit niet alsnog kan doen, hij of zij is het alleen niet bij wet verplicht. Het kan dus bijvoorbeeld zijn dat uw werkgever u één vrije dag geeft, waar uw partner er misschien wel helemaal geen krijgt of misschien zelfs wel twee. Om te kijken wat er dan eventueel wel mogelijk is om toch vrij te krijgen tijdens uw verhuizing, hebben wij het voor u uitgezocht.

Bijzonder verlof

Bijzonder verlof is een veelgebruikte vorm van verlof, die in de meeste cao’s standaard is opgenomen. Deze vorm van verlof is een vorm van onbetaald verlof dat u kunt aanvragen voor bijvoorbeeld bijzondere gebeurtenissen in uw leven, waar u vrij voor nodig heeft. Dit kan dus ook heel goed een verhuizing zijn. Vaak zien we dat u de mogelijkheid heeft om 1 of 2 dagen vrij te nemen, zodat de werkzaamheden er niet echt onder komen te lijden, maar u wel de mogelijkheid heeft om in alle rust uw spullen van A naar B te kunnen verhuizen.

Flexibele werktijden

Heeft u een baan waarbij het bijvoorbeeld ook mogelijk is om wat later te beginnen en wat langer door te werken? Dan is dit ook een goede manier om uw verhuizing redelijk soepel te kunnen regelen. Hoe fijn is het dat u bijvoorbeeld van 08.00 tot 14.00 kunt verhuizen en om 15.00 uur kunt beginnen met werken. Om alles soepel en snel te laten verlopen, bieden wij u ook de mogelijkheid tot samen verhuizen. Dit houdt in dat u de keuze heeft uit één, twee, drie of zelfs vier verhuizers die u komen helpen. U kunt zich wel voorstellen dat dit een hele hoop tijd scheelt en u ook direct profiteert van de ervaring van deze verhuizers. Bijkomend voordeel, is dat u ook geen bus of aanhangwagen hoeft te regelen, want dit zit bij de prijs in.

Ruilen van vrije dagen

Stel dat u op een dag wilt verhuizen dat er eigenlijk niemand anders aanwezig is op uw werk en u dus geen vrij kunt krijgen. Ontzettend balen, want u wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk over. Gelukkig is er nog een oplossing en dat is uw collega’s te vragen of ze bijvoorbeeld een dag voor u willen werken en u een andere dag voor hen. Daarbij kan het helpen om ze bijvoorbeeld net even een beetje extra te geven en bijvoorbeeld te vragen of ze een kleine vergoeding zouden willen hebben. Als je het niet probeert, weet je het ook niet.

Vakantiedagen

Iedereen die werkt, heeft recht op vakantiedagen. Voor fulltimers is dit vaak 25 vakantiedagen per jaar en voor parttimers is dit naar rato. Nu zijn er ook werkgevers die ervoor kiezen om meer vakantiedagen te geven, maar dat is per bedrijf verschillend. Dus mocht u nog een aantal vakantiedagen hebben staan en verder geen plannen hebben, dan kunt u deze ook opnemen om vrij te kunnen zijn tijdens het verhuizen. Helemaal wanneer u richting het einde van het jaar verhuist, kunt u vaak prima inschatten of het nodig is nog een paar dagen achter de hand te houden.

Onbetaald verlof

Als u verder geen andere opties meer heeft, dan zit er maar één ding op en dat is onbetaald verlof. Zoals het woord al doet vermoeden, krijgt u tijdens deze dagen niet betaald. Belangrijk is natuurlijk wel dat u dit goed overlegt met uw werkgever en dus niet zomaar op eigen initiatief thuis blijft. Gelukkig hoeft het vaak niet zover te komen en zien we dat de meeste werkgevers vaak willen meedenken en u zonder problemen een paar dagen vrij kunt nemen.

Handige tips

Om ervoor te zorgen dat uw verhuizing soepel verloopt, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk verlof aan te vragen. Nu snappen we heel goed dat u moet wachten tot de daadwerkelijke datum van sleuteloverdracht, maar is het wel goed om bijvoorbeeld alvast een indicatie te geven, zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Vaak zijn de meeste werkgevers heel welwillend en hoef je je geen zorgen te maken dat je geen vrij kunt krijgen. Verlof krijgen voor een verhuizing kan dus op verschillende manieren,

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!