Tips voor een verhuizing naar een kleinere woning

03-05-2024

Verhuizing naar een kleine woning is een hele stap. Logisch, want u komt ook tot het besef dat u niet al uw spullen mee kunt nemen en dus een keuze zal moeten maken om bepaalde meubels of andere bezittingen weg te moeten doen. Naast de praktische uitdagingen, is het vaak ook mentaal een hele stap. Vooral wanneer u bijvoorbeeld, doordat u wat ouder bent, genoodzaakt bent om uw huis achter u te moeten laten om naar een gelijkvloerse woning te verhuizen. Zo is een seniorenverhuizing vaak niet alleen praktisch gezien een flinke klus, maar doet het bij de meeste ouderen ook iets met hun mentale gesteldheid. Niets om u voor te schamen overigens. Om ervoor te zorgen dat uw verhuizing naar een kleinere woning soepel verloopt, hebben we een aantal tips die we graag met u willen delen.

Begin op tijd met de voorbereiding

Wanneer u naar een kleinere woning gaat verhuizen, is de kans groot dat u van een deel van uw spullen afscheid moet nemen. Hoewel u er ook voor kunt kiezen om een extra opslag te huren voor de spullen die u wilt bewaren, zal er ook een grote container geregeld moeten worden waar het andere deel van uw spullen in gaat. Het is daarom wel belangrijk dat u dit tijdig doet of laat regelen. Om ervoor te zorgen dat u geen spullen weggooit waar u later spijt van krijgt, is het advies om een lijst te maken met alles wat u heeft. Loop rustig door uw huis en schrijf op wat u allemaal heeft. Vervolgens maakt u een schifting van spullen die u wilt houden en de spullen die weg mogen.

Kies voor multifunctionele meubels

In een kleinere woning kunt u vaak uw huidige meubels niet meenemen. U kunt zich dus wel voorstellen dat het veel verstandiger is om te kiezen voor meubels die multifunctioneel zijn. Dit heeft als voordeel dat u veel meer ruimte overhoudt, doordat u één meubelstuk voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Laten we als voorbeeld eens kijken naar uw kast. Hoe fijn is het dat u een kast kiest waar u de televisie op kunt zetten, maar die ook voldoende ruimte heeft om spullen in op te kunnen bergen. Kijk dus heel kritisch naar uw huidige meubels en welke meubels niet meekunnen naar uw nieuwe woning. Overigens kunnen wij uw spullen ook tijdelijk opslaan in onze inboedelopslag. Dan heeft u nog even de tijd om te bepalen of bepaalde spullen wel of juist niet mee hoeven.

Maak optimaal gebruik van de ruimte

Naast het afscheid nemen van bepaalde spullen, moet u ook goed nadenken over het gebruik van de ruimte. Vooral wanneer u naar een kleinere woning gaat verhuizen, is dit in het begin even wennen. Wat het altijd goed doet, is om verticaal te werken. Dat houdt in dat u kiest voor hoge kasten en ook wandplanken. Dit zorgt namelijk voor een optisch grotere kamer, waardoor u veel minder snel een opgesloten gevoel heeft. Belangrijk is om uw kamer ook netjes te houden, daarvoor kunt u verschillende dozen, manden of speciale organizers gebruiken, die overigens ook veel minder ruimte in beslag nemen dan veel andere opbergoplossingen.

Wees creatief met decoratie

Heeft u momenteel een hele hoop decoraties waar u eigenlijk niet zo goed van weet wat u hiermee moet? Dan is het goed om bijvoorbeeld de spiegels wel te gebruiken in uw nieuwe huis. Spiegels laten de ruimte namelijk een stuk groter lijken. Let alleen wel op dat u geen twee spiegels tegenover elkaar hangt, want dan heeft u al snel het gevoel dat het te veel wordt. Ook doen lichte kleuren het goed en zorg dat u niet te veel accessoires gebruikt. Wederom zal u dus goed moeten kijken wat u wel of absoluut niet wilt behouden. Het verhuizen naar een kleinere woning brengt dus op allerlei fronten de nodige uitdagingen met zich mee.

Wij helpen u graag

We kunnen ons heel goed voorstellen dat een verhuizing een flinke impact heeft. Helemaal als het gaat om een verhuizing naar een kleinere woning. Uit ervaringen weten we dat dit niet altijd vrijwillig is en er vaak een reden aan ten grondslag ligt. Nu hoeft dit niet direct iets ernstigs te zijn, maar heeft het vaak wel te maken met leeftijd. Daarom helpen wij u graag bij het soepel laten verlopen van uw verhuizing. Van het inpakken van uw spullen tot het verhuizen en op de juiste plaats terugzetten, wij doen het allemaal. Neemt u daarom geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!