Tips om te verhuizen zonder lift

16-07-2024

Gaat u binnenkort verhuizen en beschikt u niet over een lift, dan is het belangrijk dat u zorgt voor de juiste voorbereiding. Als we het hebben over een lift, dan hebben we het niet alleen over een verhuislift om bijvoorbeeld uw bed en andere spullen van de eerste en tweede verdieping naar beneden te kunnen halen, maar bijvoorbeeld ook wanneer u in een appartementencomplex op de derde verdieping woont en er geen lift in het gebouw aanwezig is, maar alleen een trappenhuis.

Wat uw situatie ook is, wij hebben een aantal handige tips die u kunnen helpen om ook zonder lift op een veilige en prettige manier te kunnen verhuizen.

Begin met een plan van aanpak

De eerste stap bij vrijwel iedere verhuizing, is het maken van een plan van aanpak. Dit geldt niet alleen voor een particuliere verhuizing van woning A naar B, maar ook voor zakelijke verhuizingen zowel intern als naar een volledig nieuwe locatie. Tijdens het opstellen van een plan van aanpak is het belangrijk om te kijken wat er allemaal gedaan moet worden. Het inpakken van dozen, het uit elkaar halen van bepaalde meubels en natuurlijk ook het naar beneden en uiteindelijk buiten slepen van uw inboedel. Op het moment dat u zorgt voor een duidelijk plan, weet tijdens de verhuizing zelf, iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.

Begin met het sorteren van je spullen

Tijdens een verhuizing zijn er ontzettend veel spullen die moeten worden verplaatst, van de oude naar de nieuwe plek. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het inpakken van verhuisdozen. Aangezien je niet de beschikking hebt over een lift, is het wel belangrijk dat je de dozen op de juiste manier inpakt. Dat wil zeggen dat je rekening houdt met het gewicht. Nu is het niet zo erg om een keer een wat zwaardere doos naar beneden te moeten tillen, maar wel op het moment dat dit er tientallen zijn. Begin daarom vast met de spullen die u niet nodig heeft en plak ook op iedere doos een label zodat u weet wat er allemaal in zit. Dit scheelt u straks bij het uitpakken een hele hoop werk.

Haal uw grote spullen uit elkaar

Naast het inpakken van dozen, zijn er vaak ook een hoop grote spullen die moeten worden verhuisd. Hierbij moet u denken aan een wasmachine, bed, kledingkast en natuurlijk allerlei meubels. Nu is het niet bij alles mogelijk, maar is het wel raadzaam om bijvoorbeeld uw bed te demonteren, zodat u deze in losse onderdelen naar beneden kunt brengen. Dit zorgt er allereerst voor dat de kans op beschadigingen een stuk kleiner is en is daarnaast ook vele malen tillen op het moment dat u gaat verhuizen zonder lift.

Schakel hulp in

Een verhuizing is altijd meer werk dan u op voorhand had gedacht. Ergens ook wel logisch, want  gemiddeld genomen verhuizen we slechts twee keer in ons leven. We hoeven u dan dus ook niet uit te leggen dat de meesten hier allesbehalve ervaren in zijn. Dat is ook de reden waarom het inschakelen van familie en vrienden zo belangrijk is. Hoewel een extra paar handjes nooit verkeerd is, moeten ze wel weten wat ze moeten doen. Dat is de reden waarom wij de verhuisservice aanbieden, waarbij we u zowel totaal ontzorgen, maar ook één of meerdere verhuizers kunnen ‘leveren’, die u kunnen helpen tijdens uw verhuizing.

Deze ‘samen verhuizen’ service is ideaal voor mensen die net even een paar handen te kort komen. Naast het tillen, weten onze verhuizers met al hun ervaring natuurlijk ook als geen ander hoe bepaalde dingen het meest efficiënt kunnen worden gedaan. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat u een stuk sneller klaar bent.

Huur een verhuislift

Het volledig verhuizen zonder lift is best pittig. Daarom is het verstandig om ook eens te onderzoeken wat de kosten zijn op het moment dat u een verhuislift huurt. Natuurlijk snappen we heel goed dat u deze kosten misschien niet heeft ingecalculeerd, maar we kunnen u verzekeren dat het tientallen keren op en neer moet lopen met zware spullen vaak niet opweegt tegen de meerprijs die u betaalt. Bij AN verhuizers zijn we gespecialiseerd in allerlei verschillende soorten verhuizingen, dus ook in een verhuizing zonder lift. Wilt u geheel vrijblijvend weten welke mogelijkheden er zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Terug naar overzicht

Waarom A.N. Verhuizers?

  • Scherpe vaste prijzen
  • Offerte binnen 24 uur na taxatie
  • Persoonlijk & professioneel
  • Handig (gratis) verhuispakket!
  • Flexibel, alles is mogelijk
Offerte aanvragen

Alles in huis voor een zorgeloze verhuizing

Arjan Nazari

Eigenaar @ A.N. Verhuizers

Hoi, ik ben Arjan!

Samen met mijn team help ik u graag om uw verhuizing van A-Z soepel te laten verlopen.

Heeft u een vraag of wilt u graag wat meer informatie? Stuur dan gerust een berichtje via Whatsapp.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op uw bericht te reageren!